Latijnse naam: Thymus vulgarisGebruikt deel van plant: Bladeren en bloeitoppenBron: SpanjeExtractiemethode: stoomdestillatie Tijm etherische olie heeft schimmelwerende, ontstekingsremmende en antibacteriële eigenschappen. Het wordt vaak gebruikt als conserveermiddel in voedingsmiddelen, cosmetica en toiletartikelen. Het kan ook worden gevonden als ingrediënt in mondwater. De gezondheidsvoordelen van deze etherische tijmolie kunnen worden toegeschreven aan zijn eigenschappen als krampstillend, antireumatisch, antiseptisch, bacteriedodend, bechisch, cardiaal, windafdrijvend, cicatrizant, diuretisch, emmenagogue, slijmoplossend, hypertensief, insecticide, stimulerend middel, tonicum en een wormafdrijvend middel . Tijm Essentiële Olie wordt traditioneel gebruikt in verband met de bloedsomloop in uw lichaam, de genezing en de bloedtoevoer naar de ledematen en gebieden die zuurstof nodig hebben. Ze wordt ook traditioneel in verband gebracht met het hart en bloedstolsels, en met actief blijven. Tijm Essentiële Olie wordt topisch traditioneel gebruikt op de huid, bij wonden, littekens, ontstekingspijn, een droge huid en acne. Het mengsel van antiseptische eigenschappen en antioxiderende stimulerende middelen in deze olie kan ervoor zorgen dat uw huid er helder, gezond en jong uitziet naarmate u ouder wordt! Er zijn twee hoofdredenen achter reuma: artritis en jicht. De eerste is een onjuiste of belemmerde circulatie en de tweede is een toenemende concentratie van gifstoffen zoals urinezuur in de bloedbaan. Tijm etherische olie kan beide problemen oplossen. Omdat het een diureticum is, verhoogt het het plassen en helpt het bij het verwijderen van gifstoffen uit het lichaam. De beschreven eigenschappen zijn gebaseerd op traditie en overlevering (o.a. de stenentherapie) en vervangen geen medisch advies of behandeling.