Eucalyptus Essentiële Olie is een geconcentreerde vloeistof die vluchtige aromastoffen bevat van de Eucalyptus Globulus Boom. Het wordt meestalgedestilleerd, soms tot expressie gebracht of geëxtraheerd met oplosmiddel. Eucalyptus etherische olie zou antibacterieel, desinfecterend en pijnstillend zijn. Het wordt traditioneel gebruikt bij hoest, verkoudheid en andere soortgelijke ademhalingsproblemen. Het wordt traditioneel gebruikt bij spier- en gewrichtspijn en bij wonden, brandwonden, zweren en insectenbeten. Inaromatherapie wordt gezegd dat eucalyptus activiteit, vitaliteit en energie bevordert. Voor ademhalingsproblemen kunnen een paar druppels van deze olie op een doek worden ingeademd door de mond engedurende een halve minuut door de neus worden uitgeademd . Het wordt rechtstreeks aangebracht op zweren, huiduitslag eninsectenbeten. Voeg een paar druppels toe aan uw badwater om u verkwikt enverfrist te voelen . Week je pijnlijke voeten in een bak met warm water met 4-5 druppels van deze olie; dit wordt traditioneel gedaan voor verlichting. Een paar druppels olie in een diffuser zoudenziektekiemen en bacteriën in de lucht doden, een goed idee voor een ziekenkamer.Eucalyptus etherische olie is alleen voor uitwendig gebruik; Raadpleeg altijd een geautoriseerde arts als u het als gezondheidsremedie gebruikt. Van etherische oliën is aangenomen dat ze in de oudheid een rol hebben gespeeld bij genezing in Egypte, China en andere delen van de wereld. Ze zouden de oudste vorm van geneeskunde en cosmetica zijn, aangezien ze uit planten worden gedistilleerd, zonder ingewikkelde processen of machines, maar toch een kunst. Vanwege hun helende en aromatische eigenschappen werden ze door de Ouden als waardevoller beschouwd dan goud. De beschreven eigenschappen zijn gebaseerd op traditie en overlevering (o.a. de stenentherapie) en vervangen geen medisch advies of behandeling.